Bep Arnts

“Mijn familie was zo trots op hun eerste kleinkind dat we op zondag in optocht achter de kinderwagen door Sonsbeekpark liepen.”

Bep Arnts, 84 jaar, is geboren in de wijk en woont daarna in de wijken St. Marten, Vogelwijk en Geitenkamp. Ze heeft 1 broer. Haar favoriete plek in Arnhem is Sonsbeekpark

Spelen op straat

Bep woonde in de Wiltstraat waar ze veel speelde met een groepje kinderen. En dat groepje werd alsmaar groter. Vooral hardlopen deden ze graag. Met de jongens van groenteboer Bongers rende ze een rondje rond het huizenblok om het hardst. Na de oorlog ging Bep werken bij PBNA, het instituut voor schriftelijk onderwijs. “In die tijd leerde ik mijn man kennen, de overbuurman, en ik was op slag verliefd. Hij werkte bij de concurrent ASSO (Arnhemse School Schriftelijk Onderwijs).” Ze trouwden in de Onze Lieve Vrouwekerk en vierden hun bruiloft in het KAB-gebouw.

Trouwen en kinderen

Zoals dat ging in die tijd stopte ze met werken en kreeg ze haar kinderen. “In die tijd speelde ik toneel bij toneelvereniging ‘De Nieuwe Spelers’. Ik kon me goed inleven in mijn rol en een traan rolde dus vrij gemakkelijk over mijn wangen. Mijn enthousiasme over het toneel was zo aanstekelijk dat ook mijn man zich aansloot bij de vereniging. Maar toen hij tijdens een voorstelling veel te vroeg opkwam heb ik tegen hem gezegd: “Blijf jij voortaan maar thuis!” Na de Vogelwijk kregen ze een benedenwoning op de Apeldoornseweg tegenover de hoofdingang van Sonsbeek. “Mijn familie was zo trots op het eerste kleinkind in de familie dat we regelmatig in optocht door Sonsbeek liepen achter de kinderwagen op weg naar de hertjes,” lacht Bep. Op Koninginnedag was er een groot vuurwerk in het park. Sonsbeek heeft een belangrijke rol gespeeld in de jeugd van haar kinderen. Die hebben daar leren steppen, fietsen en schaatsen.

Verhuizen naar de Geitenkamp

Ondanks de mooie locatie zijn ze toch verhuisd naar een huis op de Geitenkamp dat warmer en groter was. Hier woont ze nog steeds. “Toen mijn kinderen naar de middelbare school gingen ben ik weer gaan werken als bejaardenhulp. Maar toen ik met de VUT, ging wilde ik snel weer wat anders doen.” Samen met haar dochter heeft ze de winkel in 2ehands kinderartikelen Benjamin overgenomen op de JP Heijestraat. Dat was echt iets voor Bep. Leuke gesprekjes met vaste klanten die jaren met hun kinderen in de winkel bij haar kwamen. “Mensen hadden echt tijd voor een praatje. Vooral jonge moeders. Zij kwamen pronken met de baby tijdens hun eerste wandelingetje met de kinderwagen.” Op haar 76ste zijn Bep en haar dochter Cisan gestopt met de winkel.