Vrij werk

Naast de foto’s in opdracht maak ik ook vrij werk. Vaak zijn dat ook foto’s waarin mensen centraal staan. Omdat ze een mooi verhaal te vertellen hebben. Of omdat ze een hobby hebben waar ze helemaal in op gaan. Of omdat ze samen met heleboel anderen een eigenschap hebben waardoor ze een groep vormen. Dat kan, zoals je ziet, van alles zijn. Daarnaast ben ik gefascineerd door doorleefden gebouwen en objecten. Vergane glorie op zijn best. Zoveel schoonheid vraagt om vastgelegd te worden. Heb je interesse in een foto of heb je een tip voor onderwerp dat mij vast wel aan zal spreken? Plaats dan een reactie of stuur me een mailtje.

Op avontuur in Landschaftspark Duisburg

Landschaftspark Duisburg: Klimmen en klauteren in een omgeving waar ooit keihard werd gewerkt. Nu staan de hoogovens als stille getuigen van de industriële geschiedenis langzaam oud te worden. Maar wat een schoonheid. Voor een fotograaf en genot om te zijn. Een plek van bijzondere details en mooie structuren.
Vroeger een omgeving waar een oorverdovende herrie moet hebben geklonken, nu een omgeving van stilte, rust en mogelijkheden om te fietsen of wandelen….mits je voor de toeristen aanwezig bent. Bekijk de hele serie

Mannen met baarden

Ondernemer, kok, levensgenieter, outdoorman, vormgever, hondenvriend, reiziger, sporter, verbinder, buschauffeur, autoliefhebber. Ze zijn allemaal anders, maar 1 ding hebben ze gemeen. Het zijn mannen met baarden! Bekijk de hele serie

Drenkelingenhuisje Vlieland

Midden op de Vliehors op Vlielandstaat al meer dan een eeuw het drenkelingenhuisje. In vroeger dagen was het een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleren, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys. Nu is het drenkelingenhuisje ingericht als juttersmuseum. Hier vind jeeen bonte verzameling zeewaardigheden. Sinds enkele jaren werkt een team elk jaar weer aan het neerzetten van een jutschutting. Al het gevonden hout staat rond het huisje, van mei tot oktober. Zo onstaat er een heerlijk beschutte plaats midden op deze inmense zandvlakte….en een geweldige plek voor fotografen om zich uit te leven. Kijk maar.

Doel – België

Doel is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Beveren. Doel ligt in het uiterste noordoosten van de provincie, op de linkeroever van de Schelde, in de polders van het Waasland, vlak bij de Nederlandse grens. Het raakte sinds de jaren zestig bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen. Sinds 1998 zijn er nieuwe plannen voor een nieuw dok dwars over het dorp. De plannen zijn echter nooit gerealiseerd. Doel is voor een groot deel verlaten. Protesten blijven achter. De kerk en het cafe is de plek waar dorpelingen nog samen komen. Kinderschoentjes en een tosti-ijzer blijven als getuigen over. Het verval zet in, in de soms hele fraaie huizen. Langzaam nemen de graffitibeesten het dorp over, samen met de fotografen die deze bizarre ‘filmset’ willen vastleggen. Maak hier de wandeling door Doel.

Uren in de werkplaats

Joos en broer Cees brengen uren door in hun oude werkplaats. Deze veteranen restaureren Amerikaanse legerjeeps. Veel onderdelen maken ze zelf met mallen die ze ook zelf hebben gemaakt. Allemaal handwerk. En daarom ligt hun werkplaats vol met gereedschap, materiaal, mallen en herinneringen aan operatie Market Garden. Zij hebben klanten over de hele wereld en zetten zich, ondanks hun hoge leeftijd, in voor verschillende herdenkingen in binnen en buitenland. Mannen met passie voor hun werk waar ze graag over vertellen. Ik krijg een rondleiding en aan elk object in de werkplaats lijkt een verhaal te kleven. Je kijkt je ogen uit!

Haven van Essaouira in, Marokko

Een hoop bedrijvigheid in de haven van Essaouira in Marokko. De vis wordt binnen gehaald vanuit de blauwe bootjes. Klanten in hun lange djellaba kiezen zorgvuldig hun vis. Er zijn nog andere kapers op de kust. Meeuwen stelen de vis . Poezen wacht geduldig op hun beurt, want ze weten dat zij de restjes krijgen. Bekijk hier de complete serie.

Ondernemers in India

India is bont. De kleuren en geuren komen je juichend tegemoet. Tijdens een reis door de provincie Rajasthan en het bedevaartsoord Varanasi fotografeerde ik de ondernemers die in hun kleine volgepropte winkeltjes of juist met een eenvoudige kar of een stoeltje hun waar of hun diensten aan de man brachten. Trots of verlegen, maar altijd open en vriendelijk. Dat beschrijft mijn liefde voor het mooie maar harde land India! Bekijk hier de serie.

De Zoetenlaboratorium

Dit lab is functioneel gebouw maar met zoveel aandacht voor details. Niet gewoon een betonnen kolos, maar met subtiele decoratieve elementen. Fraaie manier van metselen, goed gebruik van tegels en kleur. Het De Zoeten Laboratorium is zo’n pand dat nog mooier is geworden door de tand des tijds. Het zit vol geschiedenis waar je heel nieuwsgierig naar wordt. Ik werd uitgenodigd om er te fotograferen en dat was een mooi avontuur. Ik heb heerlijk kunnen rondstruinen en me verbazen. Bekijk hier de complete serie.

Reisreportage Cuba

Fietsend door Cuba ontmoette ik veel aardige mensen. Mensen die worstelen om aan hun behoeften te voldoen maar toch tevreden zijn en zelfs hun schaarse eten met je willen delen. Een warm, muzikaal en vrolijk volk. Bekijk hier de reportage.