10 jaar Joppe Fotografie

2018

Om te beginnen wil ik jullie het allerbeste wensen voor 2018. Maak er iets moois van! Voor mij is 2018 een bijzonder jaar. Joppe Fotografie bestaat dan namelijk 10 jaar. Het is voorbij gevlogen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mijn eerste factuur stuurde. “Mag ik dit in rekening brengen? Ik heb me alleen maar heel erg vermaakt!”, was mijn gevoel. Nu heb ik er wat minder moeite mee, want het is ook gewoon hard werken.

Klanten van het eerste uur

Mijn afstudeerproject was voor het 100 jarige bestaan van Volkshuisvesting. Mijn opdracht vanuit school was een expositie of publicatie van een fotoproject voor een klant. Ik benaderde Volkshuisvesting, destijds mijn huurbaas, of zij open stonden voor een samenwerking. Met een leuk team van communicatie-adviseurs bedachten we een plan om huurders in het zonnetje te zetten. Het project Geraakt! Was geboren. Huurders die 35 jaar of langer huren van Volkshuisvesting. Hoe wonen zij? Wat is er sinds die tijd gebeurd met hun woning, wijk de corporatie? Dit was meteen een klus die erg goed bij mij past. In contact met mensen en verhalen ophalen! Uiteindelijk heeft Volkshuisvesting er een boekje van gemaakt en was er een expositie in Goed Proeven in Klarendal. Nog steeds is Volkshuisvesting een zeer gewaardeerde klant van mij. Ik werk erg prettig met hen samen en de opdrachten zijn nog net zo leuk. We hebben namelijk een gemene deler: het gaat om mensen.

Klantenkring

De klantenkring is inmiddels flink gegroeid. Op een natuurlijke manier is het ook een klantenkring geworden die erg goed bij mij past. Ze zitten allemaal in een sociale hoek. Wonen, zorg, cultuur, educatie. Soms een uitschieter die mij wel weer leuk verrast zoals Fugro.

Het gemak van een beeldbank

Steeds meer klanten ontdekken het gemak van een beeldbank. Een digitaal fotoarchief met beelden die passend zijn bij de thema’s van de organisatie die er ook nog eens natuurlijk uit zien, in tegenstelling tot stockfotografie. Het is best een georganiseer om dit allemaal zo te regelen dat ik aan de slag kan met de fotografie. Dat kost veel tijd. Daarom neem ik de klant die zorg uit handen. Modellen en locaties regelen, afspraken maken, rekwisieten regelen. Ik doe het allemaal.

Wij(ken) in Arnhem

Om dit lustrumjaar te vieren start ik dit jaar met het project Wij(ken) in Arnhem. In 2018 start ik met het project Wij(ken) in Arnhem. Ik bezoek alle 24 wijken in Arnhem om de eigenheid van de wijk vast te leggen door de gebouwen in beeld te brengen, maar vooral om de bewoners in het zonnetje te zetten. Er zullen interviews en portretten van bewoners verschijnen en beeldverslagen van activiteiten georganiseerd voor en door bewoners. Ken jij een interessante wijkbewoner of organiseert jouw wijk een leuk evenement waar Wij(ken) in Arnhem bij moet zijn? Plaats dan een reactie onder dit bericht, of stuur me een mailtje. De website www.wijkeninarnhem.nl zal zich gaandeweg steeds verder gaan vullen met interessante bijdragen, dus houd de website in de gaten

Cadeautje

Mijn bedrijf kan alleen bestaan door mijn klanten. Die wil ik dus heel graag bedanken voor de afgelopen jaren. National Geografic heeft 2 van mijn foto’s opgenomen in de scheurkalender van 2018 (geplaatst op 18 juli en 24 december 2018). Mijn klanten uit 2017 ontvangen allemaal deze kalender. Daarnaast krijgen nieuwe klanten tot en met maart ook een exemplaar van deze kalender.